Introducere

Bun venit pe site-ul unui crevețar!

Am făcut acest site pentru a promova acvaristica de apă dulce centrată pe creșterea și înmulțirea creveților pitici ca și hobby în România.

În afara țării acest hobby este foarte dezvoltat, în ultimii ani făcându-se progrese remarcabile în adaptarea și aclimatizarea speciilor sălbatice de creveți cât și selecționarea lor după colorit în noi  variații.

Voi încerca să abordez cât mai multe situații întâlnite pe parcursul dezvoltării unui acvariu cu creveți cât și aspecte despre apă, substrat, nutriție și dăunători. Lucruri care mi-au dat sau încă îmi dau bătăi de cap cât și mici trucuri descoperite prin experiență.

Nu vreau să fie un site plin cu informații inutile ci doar strictul necesar. Pentru început totul poate părea complicat dar pe măsură ce ne obișnuim cu anumite principii de bază lucrurile nu vor mai fi atât de dificile decât un acvariu tipic.

Scopul acestui site fiind de a demonstra că acvaristica nevertebratelor poate aduce satisfacții similare cu cea plantată sau mixtă (viețuitoare și plante).

În continuare puteți citi aici despre cum a început această nișă a hobby-ului și cum s-a ajuns la creveți.

Cât despre acvaristică, dacă nu ai avut pâna acum niciun contact cu acest hobby pot doar să spun că te ajută să cunoști câte un pic din fiecare.

Un pic de biologie, ecologie, sentimentul de a te juca de-a Doamne-Doamne , experiența unui microcosmos, un pic de artă, fotografie și de ce nu, un pic de câștig material.

Fie că ai unul sau mai multe bazine, fie că nu ai niciunul te pot ajuta și te asigur că o să fie o călătorie frumoasă.

Hai să crevețim împreună!